מסלול ערב
- משך התוכנית: כ-5 חודשים, הכוללים 152 שעות לימוד ועוד עשרות שעות צפייה להעשרה חופשית.
- אופן הלמידה: שיעורים מקוונים בזום, עם 11 מפגשים פרונטליים המוקדשים לסדנאות והגשות.
- שעות הלימוד: 17:00–21:00.
הלימודים ישלבו ידע תיאורטי, ביקורת מעשית ועבודה פרקטית על פרויקטים, להבטחת שליטה מלאה בכלים הנלמדים. השיעורים התיאורטיים יעסקו בעקרונות עיצוב, חוויית משתמש (UX) ושילוב AI, עם מקרי בוחן מהתעשייה והדגמות חיות.
שיעורי ביקורת יאפשרו לסטודנטים להציג פרויקטים ולקבל משוב בונה בסביבה מקצועית, המדמה עבודה בסטודיו ובעולם ההייטק. השילוב בין למידה תיאורטית, ביקורת והתנסות מעשית מכין את הבוגרים להשתלבות בשוק העבודה.
מועדי פתיחה קרובים
- קורס ערב 28.08לקביעת פגישת ייעוץ
- קורס ערב 04.09לקביעת פגישת ייעוץ
למי זה מתאים?
הקורס מתאים לבעלי רקע בעיצוב גרפי, עיצוב פנים, תעשייתי או תחומים משיקים, המעוניינים לפתח מוצרים דיגיטליים – אפליקציות, אתרים ומערכות מורכבות. הדגש הוא על חשיבה מוצרית, חוויית משתמש (UX), מחקר ופיתוח פתרונות חדשניים. נדרש רקע קודם בעיצוב, ומתקיים ראיון אישי לבדיקת התאמה למסלול.
למה Netcraft?
צוות ההוראה מורכב מנהלי צוותי עיצוב בחברות מובילות, המשלבים ידע מקצועי עדכני עם ניסיון בהוראה והדרכה. הלימודים מספקים לא רק תוכן איכותי, אלא גם גישה ישירה לאנשי מקצוע שחיים ונושמים את התחום. סביבת הלמידה תוכננה כך שתספק חוויית לימוד נוחה ומעוררת השראה, כולל מרחב Open Space מעוצב שבו הסטודנטים יהנו מעבודה עצמאית או קבוצתית.
שיעורים היברידיים
תוכנית הלימודים משלבת עיצוב גרפי, עיצוב ממשקים ואפיון מוצרים דיגיטליים, בהתאם לדרישות התעשייה, ומכינה את הסטודנטים לסטנדרטים המקצועיים בשוק. בתחילת הקורס נלמד את התוכנות הגרפיות המרכזיות, כדי לאפשר יישום מיידי של רעיונות יצירתיים. לאורך המסלול נעמיק בכלים מתקדמים לעיצוב, תוך התמקדות ברכיבים ההכרחיים להפיכת הסטודנטים למעצבים מקצועיים.
הכנה לשוק העבודה
מפגש ייעודי כהכנה של המשתתפים להשתלבות בתעשייה. במפגש נבין מה נדרש לבניית תיק עבודות מקצועי, תוך התאמתו לדרישות שוק העבודה, למשרות נחשקות ולציפיות מגייסים ונדון באופן הצגת פרויקטים, יצירת מבנה קוהרנטי ומיתוג אישי
הגשות מול התעשייה
בסיום הלימודים, המשתתפים יציגו את פרויקט הגמר שלהם בפני מבקרים מהתעשייה, בהם מעצבים בכירים, מנהלי מוצר ואנשי UX/UI מחברות מובילות. אירוע זה מספק הזדמנות ייחודית לחשיפה מקצועית, קבלת משוב אמיתי מהשטח והיכרות עם דרישות התעשייה בזמן אמת. הפרויקט ישקף את תהליך הלמידה המלא – משלב המחקר והאפיון, דרך עיצוב הממשק ועד יצירת Prototype אינטראקטיבי ברמה מקצועית.
ליווי וייעוץ מקצועי
הסטודנטים באקדמיה יכולים לקבוע פגישות ייעוץ אישיות עם המרצים והמנטורים המלווים, לצורך חידוד כיוונים, התייעצות מקצועית או קבלת משוב על פרויקטים. בנוסף, לאורך המסלול מתקיימות תחנות עצירה ייעודיות למעקב אחר ההתקדמות האישית. הגישה הזו מאפשרת למי שרוצה בכך להעמיק, לדייק ולהוציא את המקסימום מהלימודים, בלי להרגיש לבד, ובלי להישאר מאחור.
רוצים לשמוע עוד?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
תוכנית הלימודים
מבוא לעיצוב ואפיון בעולם הדיגיטלי
מהי חוויית משתמש ומה משפיע עליה? נדבר על אבני הבסיס של חוויית המשתמש האופטימלית – שמישות, שימושיות, נגישות, הנאה, אסתטיקה, זמינות ושליטת משתמש. נדון לעומק בעקרונות מתקדמים בחוויית המשתמש, כמו שמירה על קונבנציות, עקביות, גמישות ופשטות. בנוסף, נבין את תפקידו ומטרותיו של המעצב בארגונים שונים (סטארט-אפ, חברת פרויקטים, חברת מוצר ועוד).
נלמד לעומק מהי חוויית משתמש, אילו מרכיבים משפיעים עליה, וכיצד ניתן לשפר אותה. נחקור את אבני הבניין המרכזיות של חוויית משתמש אופטימלית: נבין מהי שמישות וכיצד מוודאים שהמוצר נוח ויעיל לשימוש; נלמד על חשיבות השימושיות במצבים שונים של שימוש במוצר; נעסוק בהיבטי הנגישות וכיצד להפוך מוצרים דיגיטליים לנגישים עבור מגוון רחב של משתמשים; נדבר על יצירת תחושת הנאה בממשק, חשיבות האסתטיקה בעיצוב, שמירה על זמינות מידע ומשאבים למשתמש, ועל יצירת שליטה מלאה למשתמש על הפעולות שהוא מבצע.
בנוסף, נעמיק בעקרונות מתקדמים בחוויית משתמש: חשיבות השמירה על קונבנציות עיצוביות קיימות כדי להקל על למידת המערכת, שמירה על עקביות בין חלקי המוצר השונים, יצירת גמישות המאפשרת התאמה למשתמשים שונים, והפשטה של תהליכים כך שיהיו פשוטים, ברורים ולא מכבידים.
במקביל, נבין מהו תפקידו של המעצב במבנים ארגוניים שונים: מה מאפיין עבודה כמעצב בסטארט-אפ צעיר, במה שונה תפקיד המעצב בחברת פרויקטים שמנהלת תהליכים מול לקוחות, וכיצד משתלב המעצב כחלק מצוותי מוצר בחברות טכנולוגיה גדולות. נכיר את הדינמיקה השונה בכל סוג ארגון, את הדרישות והציפיות מכל מעצב, ואת ההשפעה של חוויית המשתמש על הצלחת המוצר בשוק.
כלי AI בעיצוב מוצר דיגיטלי
מהי חוויית משתמש ומה משפיע עליה? נדבר על אבני הבסיס של חוויית המשתמש האופטימלית – שמישות, שימושיות, נגישות, הנאה, אסתטיקה, זמינות ושליטת משתמש. נדון לעומק בעקרונות מתקדמים בחוויית המשתמש, כמו שמירה על קונבנציות, עקביות, גמישות ופשטות. בנוסף, נבין את תפקידו ומטרותיו של המעצב בארגונים שונים (סטארט-אפ, חברת פרויקטים, חברת מוצר ועוד).
נחקור כיצד כלים מבוססי AI הפכו לחלק בלתי נפרד מתהליכי העבודה של מעצבי מוצר דיגיטלי, וכיצד הם מאפשרים לייעל שלבים שונים בתהליך האפיון והעיצוב. נלמד איך בינה מלאכותית יכולה להקל על מחקר משתמשים – החל מאיסוף וניתוח מידע, דרך זיהוי דפוסים ותובנות מרכזיות, ועד חיזוי צרכים עתידיים והתאמת חוויות משתמש מותאמות אישית.
נחשף לכלי Generative AI מתקדמים כמו Midjourney ו-Firefly, המאפשרים יצירת דימויים ואילוסטרציות ישירות מתוך תיאורי טקסט, מה שמאיץ את שלב גיבוש הקונספט ומעשיר את יכולות ההמחשה הויזואלית. נלמד כיצד להשתמש ב-ChatGPT וב-Perplexity לצורך יצירת תוכן איכותי, סיכום תובנות ממחקרי שוק, בניית פרסונות והפקת רעיונות יצירתיים מהירים.
בהיבט המעשי, נתרגל כיצד להיעזר ב-AI ליצירת Wireframes אוטומטיים, חידוד ועיצוב ממשקים קיימים, יצירת קומפוננטות חכמות שנבנות ומתעדכנות באופן דינמי, והפקת פרוטוטייפים אינטראקטיביים תוך חיסכון ניכר בזמן עבודה. בנוסף, נבין כיצד לשלב את כלי ה-AI בתהליכים קיימים בצורה חכמה, מבלי לוותר על חשיבה ביקורתית ועקרונות חוויית משתמש נכונים.
Figma
לימודי Figma מספקים גישה מקיפה לעולם עיצוב ממשקי המשתמש המודרניים. ככלי עיצוב מוביל, Figma מציעה ממשק אינטואיטיבי, גמישות גבוהה ויכולת שיתוף פעולה בזמן אמת, מה שהפך אותה לכלי חיוני עבור מעצבים מקצועיים וצוותי פיתוח. במהלך הקורס, המשתתפים רוכשים שליטה מלאה בתוכנה – מהיכרות עם הכלים הבסיסיים ועד טכניקות מתקדמות לעיצוב חוויית משתמש וממשק משתמש. לימודים מתחילים בהבנת הממשק והשימושים המרכזיים של Figma תוך תרגול עבודה מעשית ליצירת עיצובים דיגיטליים מקצועיים.
נלמד להכיר את Figma ככלי עיצוב מודרני ודינמי, המשלב בצורה מושלמת בין יצירתיות, פונקציונליות ושיתוף פעולה. נתחיל מהיכרות עם הממשק הידידותי והכלים הבסיסיים של התוכנה, נלמד כיצד לפתוח קבצים, לעבוד עם פריימים, להשתמש בשכבות ולבנות קומפוזיציות מקצועיות. נתרגל שימוש בכלי העיצוב העיקריים – טקסטים, צורות, צבעים, ריפודים, גרידים ומערכות סידור.
בהמשך נעמיק בטכניקות מתקדמות: יצירת קומפוננטים (רכיבים חוזרים), עבודה עם ווריאציות, שימוש בספריות שיתופיות, בניית פרוטוטיפים אינטראקטיביים מתקדמים ויצירת זרימות משתמש מלאות (Flows). נלמד כיצד לאפיין ולעצב חוויית משתמש וממשק משתמש ברמה גבוהה, תוך הקפדה על היררכיה ויזואלית, עקרונות נגישות ושמירה על קונסיסטנטיות בעיצוב.
נפתח מיומנויות שיתוף עבודה בצוותים – כיצד לעבוד יחד עם מעצבים נוספים, להטמיע פידבקים בזמן אמת, ולשתף קבצים עם מפתחים בצורה חלקה באמצעות כלי הפיתוח המובנים ב-Figma. לאורך כל הדרך, נשלב תרגולים מעשיים המדמים תהליכי עבודה אמיתיים, ונתמקד בהכשרת המשתתפים ליצירת מוצרים דיגיטליים מקצועיים ומדויקים, בהתאם לסטנדרטים הגבוהים ביותר בתעשייה.
יסודות עיצוב UI וחוויית משתמש
עקרונות היסוד של עיצוב ממשקים (UI) הם הבסיס ליצירת מוצרים דיגיטליים אינטואיטיביים, נגישים ופונקציונליים. שליטה בעקרונות אלו מאפשרת למעצבי מוצר לתכנן ממשקים יעילים המכוונים את המשתמשים לפעולה, משפרים את חוויית השימוש ומסייעים להעברת מידע בצורה ברורה ויזואלית. במהלך הקורס יילמדו עקרונות טיפוגרפיה והשפעתם על קריאות, היררכיית מידע וחוויית המשתמש. בחירת גופנים מתאימה והתאמתם לממשק הדיגיטלי משפיעות ישירות על הנגישות והבהירות של המוצר, ומשמשות ככלי להעברת מסרים ויצירת מבנה מידע ברור.
נלמד כיצד עקרונות עיצוב UI יוצרים את התשתית לעיצוב ממשקים דיגיטליים איכותיים, אינטואיטיביים ונגישים. נבין את החשיבות של עיצוב חזותי ברור, מאוזן ואסתטי, וכיצד שימוש נכון באלמנטים ויזואליים מנחה את המשתמש בצורה טבעית לביצוע פעולות ולמעבר חלק במערכת.
נעסוק בעקרונות מפתח כמו היררכיה ויזואלית, קונטרסט, ריווח נכון בין אלמנטים, שמירה על קונסיסטנטיות בין מסכים, ושימוש מודע בצבעים ואייקונים כדי להדגיש פעולות קריטיות להפחית עומס קוגניטיבי. נתרגל כיצד ליצור מבנים ברורים למידע, לפשט זרימות שימוש ולחזק את תחושת השליטה של המשתמש לאורך כל האינטראקציה עם המוצר.
בנוסף, נעמיק בתחום הטיפוגרפיה בעיצוב ממשקים: נלמד כיצד בחירת הגופן הנכון, התאמת גודל הטקסט, משקל הקו וריווח נכון בין אותיות ושורות יוצרים חוויית קריאה מיטבית. נבין כיצד טיפוגרפיה מדויקת תומכת בנגישות, מחדדת את סדרי העדיפויות של המידע ומחזקת את החיבור הרגשי והפונקציונלי בין המשתמש למוצר.
באמצעות עבודה מעשית נפתח הבנה עמוקה של הקשר בין עיצוב חזותי, חוויית משתמש והצלחה מוצרית, ונרכוש כלים ליישום נכון של עקרונות אלו בכל פרויקט דיגיטלי.
מחקר UX ואפיון מוצרים דיגיטליים
מחקר UX ואפיון מוצרים דיגיטליים מהווים שלבים מרכזיים בפיתוח חוויית משתמש מוצלחת, המשלבת הבנה מעמיקה של צרכי המשתמשים עם תכנון מדויק של מבנה ופונקציונליות המוצר. מחקר UX מתמקד בזיהוי דפוסי השימוש, הציפיות והאתגרים העומדים בפני המשתמשים, תוך ניתוח אינטראקציות והבנת הקשרים הרגשיים שלהם עם המערכת. תהליך זה מאפשר לעצב חוויית שימוש אינטואיטיבית, מספקת ואפקטיבית, אשר משפרת את מעורבות המשתמשים ומובילה לשביעות רצון גבוהה. אפיון מוצרים דיגיטליים מבוסס על תרגום תובנות המחקר לכדי תכנון ברור ומדויק של מבנה המערכת, הניווט בה והאינטראקציות בין המסכים השונים.
נלמד כיצד מחקר UX מהווה את הבסיס לכל תהליך אפיון ועיצוב מוצלח. נחקור שיטות שונות לזיהוי צרכים, ציפיות והרגלי שימוש של קהלי היעד, כולל ראיונות עומק, סקרים, תצפיות וניתוח נתוני שימוש קיימים. נבין כיצד לאסוף מידע איכותי וכמותי שיכול לחשוף בעיות, צרכים חבויים והזדמנויות לשיפור חוויית המשתמש.
נלמד לנתח את המידע שנאסף ולהפיק ממנו תובנות מעשיות – מה הכאבים והחסמים של המשתמשים? אילו פונקציות נחוצות באמת? איך אפשר לפשט תהליכים קיימים? נעסוק גם בהיבטים הרגשיים של השימוש במוצרים: כיצד תחושות כמו ביטחון, שליטה, הנאה ותסכול משפיעות על האינטראקציה עם המערכת.
בהמשך, נתרגל כיצד לתרגם את ממצאי המחקר למסמך אפיון מקצועי. נלמד כיצד לבנות היררכיית מידע ברורה, לאפיין מבנה ניווט אינטואיטיבי, ולהגדיר את זרימות המשתמש (User Flows) כך שיתמכו בהשגת מטרות המוצר והמטרות של המשתמשים גם יחד. נעסוק ביצירת סכמה ראשונית של המסכים (Wireframes), שתגדיר את הארגון הפנימי של התוכן והאינטראקציות השונות בצורה מדויקת ומבוססת.
ארכיטקטורת מידע, UX למובייל ודיזיין סיסטמס
תכנון וארגון המידע בממשקים דיגיטליים הוא אחד השלבים הקריטיים ביותר בעיצוב חוויית משתמש מוצלחת. ארכיטקטורת מידע (Information Architecture) קובעת כיצד תכנים וממשקים מאורגנים, כיצד משתמשים מנווטים ביניהם, ואיך ניתן ליצור מסע משתמש ברור, נגיש ואפקטיבי. יצירת מבנה מסכים אינטואיטיבי מאפשרת למשתמשים לאתר מידע במהירות, להבין את ההקשרים בין האלמנטים במערכת ולבצע פעולות בצורה חלקה וללא מאמץ.
נלמד כיצד לתכנן ארכיטקטורת מידע נכונה כחלק בלתי נפרד מעיצוב חוויית משתמש. נבין כיצד לארגן תכנים בצורה לוגית וברורה, כך שהמשתמשים יוכלו למצוא את מה שהם צריכים במהירות ובקלות. נעסוק בהגדרת קטגוריות, יצירת היררכיית מידע נכונה, אפיון תפריטים וניווטים, ובניית תרשימי זרימה (Sitemaps) המבטאים את מבנה המערכת בצורה מסודרת. ננתח אילו שיטות קיימות לארגון מידע – לפי נושא, לפי קהל יעד, לפי תדירות שימוש – וכיצד בוחרים את השיטה הנכונה לכל פרויקט.
בהמשך, נעמיק בייחודיות של UX למובייל: נלמד כיצד מסכים קטנים, מצבי שימוש משתנים, ותנאי שימוש מגוונים (כגון תנועה, תאורה משתנה וחיבורים לא יציבים) משפיעים על חוויית המשתמש. נתרגל תכנון ועיצוב ממשקים רספונסיביים ומותאמים לנייד, תוך דגש על פשטות, מיקוד, נגישות וקלות פעולה. נבין כיצד להפוך את חוויית השימוש בנייד לזורמת, מהנה וחלקה, באמצעות פתרונות עיצוב חכמים ומדויקים.
לבסוף, נכיר את תחום הדיזיין סיסטמס (Design Systems) – מערכות סדורות שמכילות את כל הכללים, הרכיבים והדפוסים לעיצוב ופיתוח מוצר דיגיטלי עקבי. נלמד מה כוללת מערכת עיצוב מקצועית: קומפוננטים, טוקניזציה של עיצוב (כגון צבעים, טיפוגרפיה, ריווחים), הנחיות שימוש והגדרות אינטראקציה. נבין כיצד בניית דיזיין סיסטם תורמת ליעילות, לאחידות ולתחזוקה נכונה של מוצרים דיגיטליים לאורך זמן.
מערכות מורכבות ועיצוב דשבורד: הפיכת נתונים לתובנות
מערכות מורכבות מציבות אתגרי עיצוב ייחודיים, במיוחד כשמדובר בהצגת נתונים רבים למשתמשים בעלי צרכים שונים. דשבורדים הם אחד הכלים המרכזיים לניהול מערכות כאלה, והם מאפשרים למשתמשים לגשת במהירות למידע חיוני, לנתח מגמות, לזהות חריגות ולקבל החלטות מושכלות בזמן אמת. נלמד כיצד לתכנן ולבנות דשבורדים חכמים וממוקדי משתמש תוך איזון בין כמות המידע המוצג לבין היכולת של המשתמשים להבין אותו במהירות.
נלמד כיצד לגשת לתכנון של מערכות מורכבות, שבהן יש צורך להציג כמויות גדולות של מידע בצורה נגישה, ברורה ואפקטיבית. נבין את האתגרים הייחודיים הכרוכים בעיצוב מוצרים עבור משתמשים מגוונים – בעלי רמות ידע שונות, צרכים עסקיים מגוונים ומטרות שונות בתוך אותה מערכת.
נתמקד בדשבורדים ככלי מרכזי להצגת מידע מרוכז בצורה חכמה: כיצד לארגן את הנתונים לפי סדרי עדיפויות, כיצד להבליט חריגות ותובנות קריטיות, וכיצד לאפשר גישה מהירה לכלים הדרושים לקבלת החלטות בזמן אמת. נעסוק באיזון בין עומס מידע לבין פשטות חזותית – איך לשמור על עושר תוכן מבלי להעמיס על המשתמש, ואיך להשתמש בעקרונות של היררכיה חזותית, צבעים, אייקונים וגרפים כדי להוביל את המשתמש להבנה מהירה ולקבלת החלטות מדויקת.
נלמד כיצד להתאים דשבורדים לסוגי משתמשים שונים באמצעות התאמות אישיות (Customization) וחוויות מותאמות תפקיד (Role-Based UX), תוך שמירה על מבנה מסודר ואחיד. בנוסף, נתרגל תכנון אינטראקציות בתוך דשבורדים – מניווט חכם בין אזורים שונים, דרך סינון חכם של נתונים, ועד הצגת Drill-Downs לחקירה מעמיקה של מידע לפי הצורך.
הכנה לשוק העבודה: תיק עבודות וראיונות עבודה
בסיום הקורס, יתקיים מפגש ייעודי כהכנה של המשתתפים להשתלבות בתעשייה.
במפגש נבין מה נדרש לבניית תיק עבודות מקצועי, תוך התאמתו לדרישות שוק העבודה, למשרות נחשקות ולציפיות מגייסים ונדון באופן הצגת פרויקטים, יצירת מבנה קוהרנטי ומיתוג אישי. כמו כן, נעבור ביקורת על תיקי העבודות כדי לחדד את המסרים ולהבטיח רושם ראשוני חזק.
נלמד כיצד לבחור את הפרויקטים המתאימים ביותר להצגה, איך לספר את סיפורו של כל פרויקט בצורה שמדגישה את תהליך החשיבה, את תרומתנו האישית ואת הערך המוסף שיצרנו. נבין כיצד לבנות מבנה קוהרנטי לתיק העבודות – כזה שמוביל את הצופה בצורה זורמת וברורה, תוך שמירה על עניין ורלוונטיות לכל אורך הדרך